Oriënterend gesprek

Het eerste gesprek is in veel gevallen telefonisch. Op die manier kun je op een laagdrempelige manier en als je wil anoniem, al je vragen aan ons stellen. Je kunt uiteraard voor dit oriënterende gesprek ook afspreken op een van onze locaties. In dit gesprek bespreken wij met elkaar wat de klachten zijn. Op basis van de informatie die je geeft kunnen wij een eerste inschatting maken van het eventuele vervolgtraject.

Intakegesprek

Zijn je vragen beantwoord dan volgt er een intakegesprek. Hiervoor gelden korte wachttijden en het tijdstip wordt in overleg ingepland. Tijdens het intakegesprek gaan we dieper op je verslavingsproblemen in. Samen met de regiebehandelaar stel je vast wat voor jou de beste behandeling is.

Behandeltraject

Afhankelijk van de aard en de ernst van de verslaving volg je een ambulante of klinische behandeling of een combinatie hiervan. Een detox behandeling kan ook onderdeel zijn van je behandeltraject. Dit hangt van de soort verslaving af.

Niemand is hetzelfde daarom wordt je behandeltraject altijd op maat gemaakt. We gaan samen aan de slag om je van je verslaving af te helpen. Onderdeel van het behandelprogramma is de naastentraining.

Verslavingszorg vergoed door zorgverzekeraars

Je kunt met bijna iedere zorgverzekering bij ons terecht. Ongeacht of er een contract met de zorgverzekeraar is. De behandel- en verblijfskosten worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering op het eigen risico na. Bij opname in onze verslavingskliniek wordt een zelfstandige bijdrage berekend. Dit is voor alle niet-zorggerelateerde faciliteiten gericht op comfort. Ons aanmeldteam informeert je direct en deskundig over de kosten en vergoedingen van onze verslavingszorg.