Internetverslaving: de nieuwste gedragsverslaving

Internet en social media zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Overal ter wereld kun je online 24 uur per dag, 7 dagen per week over de meest recente informatie beschikken. Maar wat als het gebruik dwangmatig wordt? Als je niet meer zonder kunt? Internetverslaving is, net als game-, seks- en gokverslaving, een gedragsverslaving die de volgende nadelige effecten kan hebben:

  • je verliest veel kostbare tijd doordat je veel tijd online bent;
  • je hersenen krijgen teveel prikkels;
  • je raakt in een sociaal isolement;
  • je fysieke gesteldheid gaat achteruit (je beweegt weinig, eet slecht);
  • je productiviteit gaat sterk omlaag.

Wanneer loop je risico op een internetverslaving?

Je loopt meer risico als je niet lekker in je vel zit, je eenzaam bent, problemen hebt of kampt met psychische klachten. Als je last krijgt van fysieke verschijnselen (transpireren, benauwdheid) zodra je even niet kunt internetten, is er sprake van een probleem.

Wat kun je doen aan een internetverslaving?

Jezelf bewust worden van de tijd die je op internet doorbrengt, dat is een eerste stap in de goede richting. Zeker als je dan ook nog afspraken met jezelf maakt over de tijd die je van jezelf mag besteden. Maar als dat niet werkt, kunnen wij je verder helpen. Met onze intensieve, individuele behandeling krijg je inzicht in de ontstaansfactoren en symptomen van jouw verslaving. En we bieden je technieken en alternatieven om je te wapenen tegen de nadelige gevolgen van een internetverslaving. Stap voor stap word je door onze ervaren deskundigen begeleid om jouw internetverslaving onder controle te krijgen én te houden.

Meer informatie

Heb je nog meer vragen of wil je meer weten over onze gedegen behandelmethode? Neem dan vrijblijvend contact op. Bel met 088 – 0088 955 of een vraag een intakegesprek aan via onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.