Ik maak me zorgen om mijn gokgedrag

Veel mensen gaan weleens naar het casino. Voor een potje poker of roulette, bijvoorbeeld. Anderen doen graag sportweddenschappen of kopen een kraslot bij de sigarenboer. Niet gek, want een gokje wagen kan heel spannend en gezellig zijn.

Maar als je gokgedrag de overhand neemt, kan gokken een groot probleem worden. De spanning brengt je in een soort roes die vergelijkbaar is met de roes van andersoortige verslavingen. Het beïnvloedt dan je werk- of sociale leven of je werkt je in de schulden waardoor het betalen van je vaste lasten steeds lastiger wordt.

Bij Rodersana helpen we je graag weer aan een verslavingsvrije toekomst. Het is dus goed dat je hier bent en je jouw gokgedrag onder een vergrootglas durft te leggen. We zetten hieronder de belangrijkste informatie op een rijtje.

Wanneer spreek je van een gokverslaving?

Ik kwam niet alleen van mijn verslaving af, maar kreeg ook hulp met mijn schulden

Iemand met een gokverslaving denkt de hele dag door aan het gokken. Als de situatie zich voordoet, grijp je die kans om een wedje te leggen. Bij sportwedstrijden, bij weddenschappen met vrienden. Je raakt geobsedeerd door het spel en door de mogelijkheid om te winnen. Verliezen probeer je recht te breien met andere (grotere) weddenschappen en je hoopt steeds op die ene grote prijs. Die moet een keer in jouw schoot vallen… Toch?!

Zo raak je langzaam de grip kwijt op het gokken en de realiteit. Je gokt met meerdere gokapparaten tegelijk en als je iets wint ervaar je minder blijdschap. Om je verliezen door het gokken terug te krijgen ben je bereid dag en nacht door te gaan. Dit beïnvloed ook je sociale leven. Voetbal kijken of een avondje in de kroeg met vrienden worden minder leuk als je er niet kunt gokken.

Heb je het gevoel de controle te verliezen over je gokgedrag?

Dan is het al heel goed dat je hier op onze website bent.

Hoe je gokgedrag er ook uitziet, ook jij kunt minderen of zelfs helemaal stoppen met gokken!

Meld je aan

 

Gokje voor de lol of gokverslaafd? Waar ligt de grens?

Toen ik online gokken ontdekte, ging het echt heel snel mis

Omdat we met enige regelmaat in situaties komen waar we met gokken worden geconfronteerd, is het soms lastig in te schatten of je verslaafd bent. Daarom hebben we wat criteria verzameld die kunnen duiden op een gokverslaving. Wees eerlijk naar jezelf en stel de vraag: Voldoe ik aan de criteria die passen bij een gokverslaving?

Criteria die wijzen op een gokverslaving, herken jij jezelf in deze uitspraken?:

  • Regelmatig gok ik meer of langer dan ik voor ogen had.
  • Ik speel met een steeds hogere inleg.
  • Als ik verlies, gok ik verder in de hoop het weer terug te winnen.
  • Ik gebruik steeds vaker online gokservices.
  • Vaak gok ik tot diep in de nacht.
  • Door het gokken ben ik in de schulden beland.

Het is soms even slikken als (sommige van) deze criteria passen bij jouw manier van gokken.
Misschien ben je bang dat anderen je gedrag afkeuren of schaam je je voor jouw gokgedrag.

Dat hoeft niet!

Door het probleem te herkennen en je erover in te lezen heb je juist een belangrijke eerste stap gezet in de van een verslavingsvrije toekomst. Bij Rodersana helpen we je graag verder met de volgende stappen.