Anoniem 54 jaar, ‘Alcohol zorgde voor verdoving’

‘Rust, regelmaat en gezond eten: tijdens mijn behandeling bij Rodersana heb ik geleerd dat ik mezelf daarmee bescherm tegen mijn verslaving. Sinds ik mijn leefstijl heb aangepast, kan ik beter luisteren naar mijn eigen behoeften. Ook weet ik nu wat mijn valkuilen zijn. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat het werk dat ik deed, me te veel stress bezorgde. Dat was één van de triggers om te gaan drinken.

Ik heb een alcoholverslaving. Met ups en downs al een flink aantal jaren. Tijdens mijn vrije dagen en vakantie startte ik mijn dag met het kopen van witte wijn en gingen er door de dag echt een paar flessen doorheen. Ik werkte wel daarnaast, op onregelmatige tijden. Drie dagen op, vier dagen af. Van die vier dagen lag ik er drie met een fles wijn op de bank. De vierde vrije dag ging ik heel gezond eten en liters water drinken waardoor ik de dag erna toch naar mijn werk kon.

Mijn werk is stressvol en ik dacht dat ik alleen ontspanning kon vinden door het drinken van alcohol. Ik was vaak heel moe en probeerde alle prikkels te dempen met veel witte wijn. Door het verbreken van mijn relatie ging het steeds vaker mis. Als ik me alleen voelde, was de fles mijn vriend. Nu zie ik: er gebeurt juist het omgekeerde. Alcohol isoleert je.

Mijn omgeving merkte het aan me als het niet goed ging. Mijn zussen en goede vrienden hoorden het aan m’n stem of zagen het aan de appjes die ik stuurde. Ze hebben me zelfs een keer zo slecht aangetroffen dat ze een ambulance hebben gebeld die met loeiende sirenes naar mijn huis kwam. De crisisdienst, de psychiater, een ambulant traject: niks zette structureel zoden aan de dijk.

Na de zoveelste escalatie met drank kwam mijn zus eind vorig jaar met het plan om me aan te melden bij Rodersana. Eerst was ik sceptisch: een opname van vier weken, geen mobiele telefoon en niet werken: ik zag allemaal beren op de weg. Maar al snel besefte ik: ik moet dit doen, want ik wil van mijn verslaving af en mijn leven terug.

Bij Rodersana heb ik alle kennis en kunde als een spons opgezogen. Ik voelde me na een paar dagen al beter. En ik ben er eindelijk van overtuigd geraakt dat ik nooit meer een druppel kan en wil drinken. Daar heb ik inmiddels vrede mee. Ik weet dat ik ook niet sociaal kan drinken, wat ik mezelf lange tijd voorhield. Ik heb een gevoeligheid voor verslaving en daarom moet ik alert blijven. Want die gevoeligheid raak je nooit kwijt, heb ik geleerd.’

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over onze behandelingen vul dan onderstaand formulier in en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contact n.a.v. Rodersana verhalen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.