Ondernemer Rob kreeg een alcoholprobleem door de coronacrisis

foto: Omroep Brabant

Omroep Brabant bezocht onze kliniek in Oirschot en sprak met ondernemer Rob. De coronacrisis leidde er toe dat zijn verslaving volledig uit de hand liep. Ondernemer Rob kwam bij Rodersana terecht en onderging een detox. Rob (49), getrouwd en vader van drie kinderen, was de wanhoop nabij na bekendmaking van de eerste lockdown. Als ondernemer in de evenementen- en amusementsbranche was hij altijd druk in de weer en nu moest hij noodgedwongen thuis zitten. “Onze sector werd hard geraakt. Er was geen perspectief. Een jaar geleden was er nog geen sprake van vaccins of een andere oplossing. Ik raakte door dit nieuws in een depressie. Het was uitzichtloos. Zo zag ik dat toen. Een bedrijf dat al 52 jaar bestaat, kon er zo aan gaan.” Toen hij hoorde dat zijn bedrijf dicht moest, ging hij naar huis en ging drinken om de klap te verdoven. “Ik was daarvoor al wel een stevige innemer, maar ik gleed steeds verder af.” 

Dit beeld komt bekend voor bij behandelaar Fedor van Helden van de verslavingskliniek. Hij ziet dat verslavingen in de coronatijd veel eerder uit de hand lopen. De stress van de coronacrisis kan tot verslavingsproblemen leiden. “Mensen die al een verslaving hebben ontwikkeld, zoals dagelijks alcohol drinken of een pilletje innemen, raken door de coronacrisis de controle kwijt. Belangrijke structuren verdwijnen, zoals werk dat wegvalt. Mensen komen thuis te zitten en gaan zich vervelen. Ook als mensen thuis werken, is de sociale controle minder. De grip op het gebruikt valt weg en dan belanden ze in een zwart gat.”

De coronacrisis is er nog steeds, maar Rob gaat er nu anders mee om. Inmiddels heeft hij al tien maanden geen alcohol gedronken. “Het is geweldig. Mijn vrouw zegt dat ze weer de man heeft op wie ze verliefd werd.” En daar zijn we bij Rodersana dan weer heel trots op.

Lees hier het hele verhaal van Rob bij Omroep Brabant of bekijk hieronder de reportage.

Controle kwijt over je gebruik?

Bij Rodersana kun je direct terecht voor behandeling. Dit kan ambulant bij jou in de buurt, in onze kliniek in Oirschot of met een detoxbehandeling in onze kliniek. Onze professionals staan voor je klaar.