Cannabisverslaving

Over cannabisverslaving

Cannabis, ook wel marihuana, wiet of hasj genoemd, is de meest gebruikte drug in de wereld en is eenvoudig verkrijgbaar in Nederland via coffeeshops. Het gebruik onder jongeren en jongvolwassenen komt daardoor veel voor, zelfs op scholen.

Een cannabisverslaving ontstaat zeer geleidelijk. Daarom wordt onterecht gedacht dat het gebruik van cannabis, ook wel blowen genoemd, ongevaarlijk is en dat je op elk moment kunt stoppen. Maar cannabisproducten zijn zoveel sterker en geconcentreerder geworden, dat ze met het gebruik van heroïne vergeleken kunnen worden. Wiet is mogelijk de meest onderschatte drug die er is.

Wat zijn de risico’s van cannabisgebruik?

Mensen die vatbaar zijn voor verslaving (vaak genetisch bepaald) beginnen meestal met het gebruik van cannabis of alcohol. Op termijn nemen de gewenste effecten echter af, waardoor gegrepen wordt naar sterker stimulerende middelen als cocaïne en heroïne. Cannabis heeft een directe invloed op het zenuwstelsel. Het werkt ontspannend, maakt vrolijk en zorgeloos en versterkt gevoelens. De fantasie wordt erdoor geprikkeld en de zintuigen werken intensiever en subtieler.

Wat zijn de gevolgen?

De bijwerkingen van cannabis merk je bij regelmatig gebruik meestal pas op de langere termijn. De bijwerkingen zijn:

  • Slaapproblemen, rusteloosheid;
  • Reactie- en concentratievermogen verminderen;
  • Vergeetachtigheid;
  • Angstgevoelens, paniek en prikkelbaar zijn;
  • Aantasting van het korte termijn geheugen.

Behandeling cannabisverslaving

Heb je het gevoel zonder cannabis niet meer ‘normaal’ te kunnen functioneren? Lukt het je niet om te stoppen of te minderen? Zoek dan contact met één van onze gespecialiseerde behandelaren. Samen kunnen we nagaan of er sprake is van een verslaving en welk behandeltraject voor jou het meest geschikt is. Rodersana is een specialist in de behandeling van cannabisverslaving. Onze behandeling is erop gericht om jouw verslaving snel en duurzaam onder controle te krijgen.

Cannabisverslaving duurzaam onder controle

Heb je vragen over een cannabisverslaving? Of ben je geïnteresseerd in onze gedegen behandelmethode? Neem dan vrijblijvend contact op met Rodersana. Je kunt direct bellen met een behandelaar via 088 – 0088 955 of een intakegesprek aanvragen.