XTC-verslaving

XTC is momenteel de meest gebruikte partydrug. Het wordt veel gebruikt door jongeren op feesten en (muziek)festivals. XTC geeft een stimulerend effect. Op feesten kun je door blijven gaan zonder moe te worden. Je krijgt het warm, bent actief, je hartslag gaat omhoog en je hebt minder trek in eten. Ook voel je je wakker en opgewekt. De muziek en lichteffecten worden anders waargenomen en je hebt meer behoefte aan contact en intimiteit. De werkingsduur is vrij lang. Maar de na-effecten zijn vrij gering. Soms word je er wat somberder van.

XTC werkt niet erg verslavend. Wel komt het vaak voor dat mensen het uitgaan zonder XTC niet meer leuk vinden. Hoe meer je het echter gebruikt, hoe minder snel het lekkere gevoel terugkomt. Hier ligt het gevaar om ook met andere middelen te gaan experimenteren. XTC in combinatie met andere verslavende middelen kan wel zeer verslavend werken en kan fatale gevolgen hebben.

Gevolgen XTC verslaving

  • XTC kan tot verandering leiden in de hersenen. Geheugen en concentratieverlies, slaapstoornissen, angstaanvallen en depressie kan bij veelvuldig gebruik optreden;
  • Omdat XTC de lichaamstemperatuur verhoogt kan oververhitting en uitdroging ontstaan, waardoor specifieke organen niet meer goed werken. Dit kan levensbedreigend zijn.

Behandeling XTC verslaving

Heb je moeite om te stoppen met het gebruiken van XTC? De gespecialiseerde behandelaren van Rodersana bieden hulp. Door de intensieve, individuele behandeling krijg je inzicht in de ontstaansfactoren en symptomen. Daarnaast worden technieken en alternatieven aangeboden, waarmee je je kunt wapenen tegen de nadelige gevolgen van een XTC gebruik. Stap voor stap word je door de ervaren deskundigen van Rodersana begeleid om jouw XTC-verslaving onder controle te krijgen en te houden.

XTC verslaving duurzaam onder controle

Heb je vragen over het gebruik van deze drug? Of ben je geïnteresseerd in onze gedegen behandelmethode? Neem dan gerust, vrijblijvend contact op met Rodersana. Bel direct met een behandelaar 088 – 0088 955 of vraag een intakegesprek aan. Rodersana kent geen wachtlijsten.

Lees hier ervaringen van cliënten en familieleden.