Samen krijgen we die verslaving onder controle

Rodersana is een erkende verslavingszorginstelling. Bij ons staan respect, privacy, kwaliteit, resultaat en vertrouwen centraal.

De verslavingszorg en behandelfilosofie van Rodersana worden gevormd door wetenschappelijk onderbouwde neurobiologische en psychologische behandelprincipes.

Er werken professionals die zijn getraind in het ontdekken, onderkennen én begeleiden van verslavingsproblematiek. Op deze manier kunnen we een verslaving onder controle brengen op een duurzame manier. We werken met veel verschillende soorten behandelingen. Van een dagbehandelingstraject tot een ambulante behandeling.

Welke behandeling er ook nodig blijkt, we richten ons altijd op lichamelijke en psychische factoren, maar ook op privé- en werkomgeving, gedrag en gewoontes. En deze succesvolle aanpak hielp al veel mensen van hun verslaving af!

Wat kan uw cliënt verwachten van Rodersana:

 • We bieden verslavingszorg op niveau;
 • We zijn 7 dagen per week bereikbaar;
 • Onze behandelingen zijn maatwerk;
 • We bieden de verslaafde een eigen kamer;
 • We beschikken over ontgiftings- of detoxfaciliteiten;
 • Voor naasten van de verslaafde bieden we een uniek naastenprogramma;
 • We bieden een passend nazorgtraject;
 • We beschikken over verschillende nazorglocaties.

Verslavingszorg van Rodersana staat voor kwaliteit

Naast onze passie en liefde voor het vak, hebben we ook een hoop kennis en ervaring op zak.
Al onze professionals zijn hoogopgeleid en voldoen aan alle kwaliteitseisen die passen bij hun beroepsgroep.

Deze professionals zijn aangesloten bij de voor hen geldende beroepsorganisatie en staan geregistreerd in het BIG-register (voor zover van toepassing). Ook werken we binnen het netwerk van Zorg van de Zaak. Zo wisselen we expertise uit met andere collega’s binnen dit netwerk waardoor we altijd de nieuwste en beste behandelmethodieken kunnen bieden. Ook zetten we ons actief in om kennis over verslavingen over te brengen aan zorgprofessionals. Zo hopen we zorgprofessionals verslaving in eerder stadium te leren herkennen. Dat is belangrijk, want hoe sneller we met de juiste behandeling starten, hoe beter.

Patiënt met verslaving doorverwijzen

Wilt u een cliënt doorverwijzen voor hulp bij verslaving? Dan kunt u gebruik maken van onze digitale verwijsbrief, uw eigen verwijsbrief of uw cliënt doorverwijzen via ZorgDomein. Na dit eerste contact plannen we meteen een intakegesprek in. Bij Rodersana kennen we geen wachttijden of zijn de wachttijden kort, dus we kunnen vrijwel direct aan de slag.

Verwijzen via ZorgDomein

Aanmeldproces verslavingszorg Rodersana

En dan? Hoe dan verder?

Voor ambulante behandelingen kan de cliënt meestal terecht op een locatie bij hem of haar in de buurt. Zie onze locaties voor de dichtstbijzijnde locatie.

Bekijk onze locaties

Wanneer een eventuele opname nodig is, dan vindt er een gesprek plaats.
De cliënt met een verslavingsprobleem voert het gesprek alleen of samen met een naaste. Dit gesprek wordt gevoerd met een (klinisch) psycholoog, psychotherapeut, psychiater of behandelaar.

Samen maken we dan een inventarisatie van de problemen en schatten we in welke zorg nodig is. Dit is afhankelijk van de ernst van de problematiek. Natuurlijk geven we informatie over het behandeltraject en sluiten we af met een behandeladvies. Tot slot maken we concrete vervolgafspraken.

Snel stappen zetten naar een verslavingsvrije toekomst?

Dan hebben we een paar dingen nodig van de cliënt om de inschrijving vlot te doen verlopen:

 • een geldig identiteitsbewijs;
 • de gegevens van de zorgverzekering (inschrijfnummer/ klantnummer);
 • BSN-gegevens;
 • de verwijsbrief (indien niet digitaal toegestuurd);
 • gegevens van eventuele eerdere behandelingen.

Verslavingszorg nodig, maar eerst meer informatie over Rodersana ontvangen?

Wilt u een cliënt met een verslaving doorverwijzen naar ons, maar graag eerst meer informatie inwinnen? Dan kunt u altijd contact opnemen met het aanmeldteam. Dit aanmeldteam bestaat uit gespecialiseerde professionals. Zij zijn op de hoogte van alle mogelijkheden die Rodersana biedt. Ze kennen alle vormen van verslaving en de bijkomende problematiek en weten ook alles over vergoedingen vanuit de zorgverzekeraars en andere eisen die gesteld worden.

Dit aanmeldteam vormt het eerste aanspreekpunt. Bij hen kun je terecht met vragen over onze dienstverlening, onze cliënten en het aanmeldingstraject. Tevens kunnen zij gericht adviseren en bieden ze meer dan eens een luisterend oor.

Je kunt ons aanmeldteam bereiken via zorgadvies@rodersana.nl of door te bellen met 088 – 0088 955.

Vragen over uw cliënt?

Heeft u een cliënt doorverwezen? Dan kunt u altijd direct contact opnemen met de regiebehandelaar of coach van uw cliënt. We zijn 7 dagen per week bereikbaar op 088 – 0088 955 of via info@rodersana.nl.

Bij het bedrijfsbureau van Rodersana is bekend wie de regiebehandelaar is. Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom om ons persoonlijk een bezoek te brengen.

Meer leren over verslaving en de verslavingszorg? Rodersana biedt gecertificeerde bijscholing

Heb je het gevoel meer te willen leren over verslavingen, het onderkennen daarvan of de behandeling van verslaving? Onze behandelaren geven gecertificeerde bijscholingen aan huis-, bedrijfs-, en sportartsen, medisch specialisten en andere professionals in de zorg. Dankzij deze bijscholingen bent u straks nog sneller in staat om een verslaving te herkennen en onderkennen.

En dat is natuurlijk fijn voor iedereen die betrokken is bij een verslaving van een cliënt.

Neem hiervoor contact op met één van onze specialisten via 088 – 0088 955.