Verslavingszorg Breda

Afhankelijkheid van alcohol, drugs, seks, games, internet, gokken of medicijnen  kunnen in Breda met succes behandeld worden. Op basis van de meest recente wetenschappelijke onderbouwde neurobiologische en psychologische inzichten heeft Rodersana ‘evidence based’ behandelmethodieken voor alle vormen van verslavingsgedrag ontwikkeld. Het is voor cliënten een hele pijnlijke en moeilijke stap om aan zichzelf en naasten toe te geven dat ze verslaafd zijn. En daarmee de controle kwijt zijn over eigen gedrag. Rodersana ziet verslaving niet als een probleem, maar als een ernstige en chronische hersenziekte. Succesvolle behandeling van deze ziekte vraagt dan ook om een langdurige, intensieve aanpak op maat.

Behandeling verslaving Breda

Het basisprincipe van onze succesvolle wetenschappelijke aanpak is de intensieve multidisciplinaire behandeling. Multidisciplinaire teams met professionals werken, ook in Breda, samen met de cliënt aan het beste en snelste resultaat. Hoe een verslaving wordt behandeld is afhankelijk van de ernst en de duur van de verslaving en de persoonlijke omstandigheden van de cliënt. Rodersana biedt hulp in ieder stadium van de verslaving. Bij een uitgebreid intakegesprek bekijken we gezamenlijk welke vorm van hulp je nodig hebt. Er is een aantal opties:

  • Multidisciplinaire behandeling op onze ambulante behandellocatie in Breda;
  • Opname in onze afkickkliniek met detoxafdeling in Oirschot;
  • Op basis van het intakegesprek maken we een individueel behandelplan op maat.

Naasten bij behandeling verslaving in Breda

Voor het slagen van de behandeling dient het leven van de cliënt en de familie soms drastisch te veranderen. De familie en directe sociale omgeving van de cliënt spelen een cruciale rol in het herstelproces. Daarom besteedt Rodersana hier veel aandacht aan. Ook op de polikliniek in Breda.

Uitgebreid ambulant traject bij verslaving

Behandeling van verslaving is een langdurig traject. Vooral op momenten van terugval moeten de cliënt, zijn directe omgeving en behandelaar snel reageren. Door onze directe, snelle aanpak en langdurige ambulant traject blijven mogelijk negatieve gevolgen beperkt. Ook het ambulante vervolgtraject na een opname in onze verslavingskliniek vindt plaats vanuit onze locatie in Breda.

Direct verslavingszorg: geen wachttijden in Breda

Besluit een cliënt om van zijn of haar verslaving af te willen, dan staan wij direct ter beschikking. De behandeling kan binnen enkele werkdagen na de intake starten en behandelaren zijn 24/7 bereikbaar. Rodersana kent geen wachttijden in de kliniek en ook niet in Breda.

Hulp bij verslaving Breda

Maatwerk is een van de pijlers van onze succesvolle aanpak. Rodersana besteedt veel aandacht aan het eerste gesprek met de cliënt. Dit eerste gesprek is altijd vrijblijvend en vanzelfsprekend discreet. Bel 088 – 0088 955 of vraag direct een intakegesprek aan.

Verslaafd? Doe de zelftest.