Seks geeft een gevoel van genot en blijdschap

De behoefte aan seks is één van de oerinstincten van de mens. Het zit in onze genen opgesloten. Seks geeft een gevoel van genot en blijdschap. Dit wordt veroorzaakt doordat de hersenen dopamine en adrenaline aanmaken. Zonder dat we er misschien van bewust zijn, vinden er allerlei chemische reacties plaats in onze hersenen. Zowel vooraf als tijdens de seks.

Wanneer is er sprake van seksverslaving?

Als er sprake is van een schadelijk dwangmatige, obsessieve behoefte aan seks, dan spreken we van seksverslaving. Ook een dwangmatige manier om seksualiteit of intimiteit te vermijden, kan hierbij een rol spelen.

De kenmerken van seksverslaving zijn:

  • het is een progressieve aandoening: de symptomen worden steeds erger, vaker en extremer;
  • het is meestal geheim: niemand in de omgeving weet van het bestaan ervan;
  • het speelt zich af op lichamelijk, emotioneel en spiritueel vlak: het kan je leven compleet gaan beheersen.

Wat zijn de gevolgen?

Vaak geeft een seksverslaafde veel geld uit aan sekslijnen en prostitutie, met als gevolg dat geld geleend of zelfs gestolen moet worden om de verslaving te bekostigen. Internet heeft het financieel gevaar verminderd, maar het gevaar dat het pas heel laat opgemerkt wordt, is juist veel groter geworden. Hoe langer de verslaving duurt, hoe moeilijker het wordt om een normale seksuele relatie aan te gaan en intimiteit toe te laten. Soms gaat een seksverslaving ook samen met overmatig gebruik van middelen zoals cocaïne en alcohol.

Hoe een seksverslaving behandeld kan worden

Is seks een obsessie en beheerst het jouw leven? Wij behandelen ook deze vorm van verslaving en gaan daar uitermate discreet mee om. Je privacy wordt gewaarborgd: we zijn ons meer dan bewust van het feit hoe gevoelig deze onderwerpen liggen.

We doen zorgvuldig onderzoek naar het ontstaan en de achtergronden. Vaak blijkt bijvoorbeeld dat in het verleden een streng taboe rustte op seks – zelfs op het praten erover. Ook traumatische gebeurtenissen kunnen ten grondslag liggen aan een seksverslaving, zoals misbruik op jonge leeftijd. Met een intensief en individueel, ambulant behandelprogramma helpen wij jou op weg naar een gezonde levensstijl. Het beheersbaar maken van een dergelijke verslaving is zeer complex en moet op veel niveaus tegelijkertijd aangepakt worden door ervaren, gespecialiseerde deskundigen. Bij ons ben je wat dat betreft in goede handen.

Hulp nodig om jouw seksverslaving onder controle te krijgen?

Heb je vragen over een seksverslaving? Of ben je geïnteresseerd in onze gedegen behandelmethode? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ook direct met een behandelaar bellen: 088 – 0088 955, of een intakegesprek aanvragen via onderstaand formulier. Vanzelfsprekend gaan we uitermate discreet met je gegevens om.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.