Lex, 55 jaar. ‘Het verblijf voelde als een cadeautje. Ik heb de tijd genomen om aan mezelf te werken.’

‘Alcohol heeft altijd wel een rol gespeeld in mijn leven. Sinds ik geen werk meer heb – ik zat en zit al langdurig ziek thuis – ben ik meer gaan drinken. Om de frustratie en eenzaamheid niet te voelen. Lichamelijk ging het ook niet goed. Ik was echt uit balans. Maar de echte trigger was het doodgeboren kindje van mijn dochter. Toen ik dat nieuws voor mijn kiezen kreeg, dacht ik: ik wil een borrel.

Een gevaarlijke gedachte, realiseerde ik me. Ik wist meteen dat dit niet de manier is om met emoties om te gaan. Ik ben achter de computer gaan zitten en op zoek gegaan naar een kliniek. Zo ben ik bij Rodersana terecht gekomen.

Vanaf het begin had ik een goed gevoel bij Rodersana. Ik was ook heel gemotiveerd, wilde echt mijn schouders eronder zetten. Het voelde voor mij niet eens als een keuze, ik stond mezelf gewoon niet toe om in alcoholisme weg te zakken.

Mijn eerste dag bij Rodersana viel tegelijk met de Naastendag. Dan komen er familie en vrienden langs om te vertellen hoe het is om te leven met een verslaafde. Die dag gaf mij al zo veel inzicht. De rest van het verblijf voelde als een cadeautje. Ik heb echt de tijd genomen om aan mezelf te werken.

Ik wil nooit meer drinken. Dat weet ik heel zeker. Het nabehandelingstraject hoeft voor mij dus ook niet zo. Het is goed dat het er is hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar ik heb de knop allang omgezet. Drank is een afgesloten hoofdstuk. Ik kan bijvoorbeeld prima op een feestje zijn waar gedronken wordt, dat is inmiddels wel gebleken. Laat mij de lege flesjes en glazen maar opruimen!’

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over onze behandelingen vul dan onderstaand formulier in en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contact n.a.v. Rodersana verhalen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.