Rodersana start pilot behandeling gokverslaving

In Amsterdam is afgelopen maand een gokmodule gestart voor de behandeling van een gokverslaving. De module is een aanvulling op bestaande en lopende behandelingen. Het programma duurt 4 weken, waarbij cliënten wekelijks samenkomen in een groep om verschillende thema’s rondom gokken te behandelen. Het is een vrij uniek programma in Nederland.

Afgelopen maanden is een toename te zien in gokkers die problematisch gedrag ontwikkelen, meldt Leroy Snippe, behandelaar bij Rodersana en specialist op het gebied van gokken. De coronacrisis leidde tot isolatie, onzekerheden, angst en het wegvallen van structuur. Deze factoren kunnen leiden tot overmatig gokken (bron).

Een tweede aanleiding om dit programma te starten was de behoefte om gokproblematiek specifieker te kunnen behandelen. Hoewel gokken een bekende verslaving is, blijft het een klein onderdeel van de verslavingszorg in Nederland. Juist met dit traject worden deelnemers in eenzelfde situatie samengebracht, waarbij zij zich sneller in de ervaringen van andere deelnemers zullen herkennen.

De groep deelnemers bespreekt met elkaar thema’s,  zoals gokken & gedachten, gokken & emoties, financiën en relaties. Want bij overmatig gokken liggen schulden en sociale isolatie op de loer. Het programma is gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Acceptance and Commitment Therapy en heeft een duidelijk start- en eindpunt. De groepssessies verlopen vanwege de coronamaatregelen vooralsnog via Zoom. Daardoor kan een brede doelgroep deelnemen, verspreid over het land.

Wil je meer weten over dit programma? Neem dan contact op met onze behandelaren.

Rodersana start pilot behandeling gokverslaving

Wil je meer weten over een gokverslaving?

Wanneer ben je verslaafd aan gokken En hoe kun je stoppen met gokken?

Lees hier meer

Hulp nodig bij gokverslaving?