Rodersana biedt sterk Naastenprogramma

12 april 2018

Wist je dat 95 procent van naasten van personen met verslavingsproblemen psychische problemen ervaart? Deze groep mantelzorgers vier keer zo vaak verzuimt van werk? 72 procent meestal het gevoel heeft overal alleen voor te staan? Zij door de zware belasting een matig tot sterk verhoogd risico hebben op een depressie of een angststoornis en bovenal behoefte blijken te hebben aan meer ondersteuning? 

Wetende hoe de omgeving gebukt kan gaan onder de verslaving van een dierbare heeft Rodersana een sterk ondersteuningsprogramma voor naasten ontwikkeld. Gedurende deze educatieve bijeenkomsten leren mantelzorgers niet alleen de zorgtaken op verantwoorde wijze uit te voeren, maar dat ook te doen zonder daarbij zelf last te krijgen van psychische klachten. Behalve de tweewekelijkse naastendagen in de kliniek van Rodersana in Oirschot worden afwisselend op de poli’s in Amsterdam, Arnhem, Breda, Drachten, Eindhoven en Rotterdam, nu ook tweewekelijkse naastendagen georganiseerd.

Wat kun je verwachten?
Het programma van de naastendagen bestaat uit het geven van educatie over verslaving, het bieden van handvaten in de omgang met verslaafden en daarnaast is er de gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen. De naastendagen zijn op dit moment nog exclusief voor de naasten van cliënten van Rodersana, dat wil zeggen familieleden, partners, jong volwassenen (18+), vrienden, enzovoort. De bijeenkomsten zijn nadrukkelijk niet voor de clienten zelf.

Kijk voor meer informatie of om je direct aan te melden op www.rodersana.nl/familie-en-vrienden/naastendagen.

 

 

 

088 - 0088 955Wij zijn 24/7 bereikbaar