Jezelf voorbij

Als je partner, vriend(in) of gezins- of familielid verslaafd is, wil je natuurlijk doen wat je kunt.
Je maakt je zorgen en dat doe je niet voor niets! Maar wat als deze zorgen je teveel worden?
Misschien sta je er alleen voor en heb je een enorm verantwoordelijkheidsgevoel, of weet je niet hoe je het aan moet pakken en stuit je steeds weer op onbegrip. Wat als je de problemen niet meer los kunt laten en je daardoor zelf ook minder kun functioneren?

Rodersana is er ook voor jou

Het is goed dat je hier bent. Je leest je in en wilt misschien graag de volgende stap nemen.
Bij Rodersana kunnen we je helpen. We zijn er namelijk van overtuigd een sterk ondersteuningsprogramma jou kan helpen. Met onze naastentraining leren we je de mantelzorgtaken op je te nemen, maar op een manier waarbij je (de aandacht voor) jezelf niet verliest. Aandacht voor de verslaafde is belangrijk, maar aandacht voor jezelf mag nooit vergeten worden.

Wat kun je verwachten?

Deze training draait niet om de verslaafde, maar volledig om jou als naaste. Tijdens deze training leren we je vaardigheden die zorgen dat je je eigen emotionele balans en psychische gezondheid kunt bewaken. We geven uitvoerig uitleg, maar doen ook praktische oefeningen.
Zo leren we je hoe je meer bij jezelf stil kunt staan, maar ook de juiste stappen kunt zetten.

Praktische informatie

De training bestaat uit 4 met elkaar verbonden delen. Dat klinkt misschien veel, maar we bevelen echt aan om bij alle 4 de delen aanwezig te zijn. Het is een investering, maar je gemoedsrust en kennis en kunde zullen er bij gebaat zijn.

De training wordt georganiseerd in Eindhoven en in Utrecht en wordt gegeven door Marcel Hienekamp (GGZ-agoog) en Saskia van Mierlo (Supervisor & vaktherapeut).

Deelname

De training is beschikbaar voor naasten van cliënten in onze verslavingsklinieken. Meld je aan via onderstaand formulier voor één van onze naastentrainingen op de Rodersana locaties.

Of neem op via 088 –277 3900. Meld je snel aan, want het aantal beschikbare plaatsen per locatie is beperkt.

Meld je aan