Rodersana is er ook voor jou en jouw familielid, vriend(in) of partner

Het kan pijnlijk, verdrietig of frustrerend zijn als iemand die je lief is, verslaafd raakt. Je voelt je misschien machteloos als een naaste aftakelt door zijn gedrags- of middelenverslaving. Vaak ontkent de verslaafde dat er een probleem is en weigert om hierover te praten. Hierdoor kun je gemakkelijk de hoop verliezen of boos worden.

Dat snappen we goed. Toch helpt het de persoon met een verslaving niet en zorgt het ook niet voor een weg naar herstel. Het is supermoeilijk om precies op de juiste momenten het juiste te doen of te zeggen of juist níét te doen of te zeggen.

Gelukkig kan Rodersana ook jou ondersteunen. Zo bieden we begeleiding en ondersteuning voor naasten van een verslaafde.

Neem contact met ons op

Begeleiding voor naasten van een verslaafde

Tijdens de naastenondersteuning bouwen we samen aan de juiste strategie om te zorgen dat jouw dierbare een behandeling voor zijn verslaving aanvaardt. Tijdens dit proces luisteren we naar jou, maar we informeren en adviseren je ook.

Ook organiseren we een naastentraining. Deze naastentraining is er voor familie en vrienden van reeds-ingeschreven cliënten. Hier maken we de ruimte om te praten over de twijfels die je hebt en vragen die ontstaan tijdens het behandeltraject. Bij Rodersana zijn we er van overtuigd dat je met een sterk ondersteuningsprogramma beter in staat bent om er voor je verslaafde familielid, vriend(in) of partner te zijn. Tijdens dit ondersteuningsprogramma leren we je ook hoe je deze zorg kunt dragen zonder daarbij jezelf te verliezen.

Kom als naaste zelf in actie

Als je denkt dat jouw dierbare hulp nodig heeft bij een verslaving, kun je ook zelf in actie komen. Neem dan vooral contact met ons voor meer informatie.

We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via 088-277 3900 of info@rodersana.nl.