Voor naasten

Ook familie en vrienden kunnen onze hulp goed gebruiken …

Als familielid of vriend kan het moeilijk zijn iemand die dichtbij je staat, te zien aftakelen door het gebruik van drugs of alcohol. Vaak ontkent hij of zij dat er überhaupt een probleem is en weigert om te praten. Je kunt daardoor snel de hoop verliezen, of boos worden. Heel begrijpelijk, maar niet goed voor de persoon met een verslaving en evenmin voor de weg naar herstel. Het is dus belangrijk op de juiste momenten iets te doen of te zeggen. En soms om juist niets te doen of te zwijgen. Daar kun je hulp bij gebruiken in de vorm van naastenondersteuning.

Begeleiding voor naasten

Wij kunnen je daarbij helpen. We luisteren naar je, informeren en adviseren. Samen bouwen we aan de juiste strategie om te zorgen dat jouw dierbare de behandeling aanvaardt. In het kader hiervan organiseren we ook naastentraining voor familie en vrienden van cliënten, om te praten over twijfels en vragen.

We zijn er namelijk van overtuigd dat met een sterk ondersteuningsprogramma, jij als naaste niet alleen beter in staat bent om er voor je familielid of vriend te zijn, maar dit eveneens doet zonder jezelf daarbij te verliezen.

Kom als naaste zelf in actie 

Als je vindt dat jouw dierbare hulp nodig heeft, kun je natuurlijk ook zelf in actie komen. Neem dus vooral contact met ons op met al je vragen, of voor meer informatie. We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via 088-277 3900 of info@rodersana.nl.