Heroïneverslaving

Heroïne is één van de meest verslavende middelen. Als heroïnegebruiker ga je gebukt onder grote psychische spanningen en kamp je vaak met ernstige problemen die relationeel, financieel, sociaal en/of arbeidsgerelateerd van aard kunnen zijn. Door het gebruik van heroïne ervaar je een gelukzalig gevoel en vergeet je problemen als verdriet, pijn, kou, honger of angstgevoelens. De drug is een snel werkend middel dat sterk verdovend op het centrale zenuwstelsel werkt.

Overigens volgt het gebruik van heroïne geregeld op andere verslavende middelen waarmee, in de ogen van de gebruiker, het gewenste effect niet of niet snel genoeg meer wordt bereikt.

Wat zijn de gevolgen van een heroïneverslaving?

Het gebruik van heroïne leidt zeer snel tot zowel een lichamelijk als geestelijke verslaving. Stoppen met heroïne is bijzonder moeilijk, omdat je lichaam hierop ernstig gaat protesteren. Een heroïneverslaving kent vele grote gevaren:

  • Een te hoge dosis leidt tot ademhalingsstoornissen met mogelijk de dood tot gevolg;
  • Stemmingswisselingen (van uitermate vrolijk naar zeer depressief en soms agressief);
  • Er bestaat een risico op infectieziekten als HIV en Hepatitis B en C;
  • Ondervoeding: vaak hebben gebruikers een ongezonde leefwijze en tast heroïne het immuunsysteem aan. Dit wordt vaak te laat onderkend met alle gevolgen van dien.

Hoe wij een heroïneverslaving behandelen

Bij Rodersana beschikken we over een groot aantal specialisten. Zij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van heroïneverslaving. De ernstige gevolgen van heroïne op je lichamelijke conditie en het verstoorde eetpatroon pakken we intensief aan. Dat geldt natuurlijk ook voor de achtergronden, ontstaansfactoren en specifieke klachten die je hebt.

Elke behandeling is individueel van aard en geheel afgestemd op jou en de vorderingen die jij tijdens de behandeling maakt. Daarnaast betrekken we ook jouw naasten bij je behandeling, omdat zij het vaak ook erg zwaar hebben (gehad) en daarom behoefte kunnen hebben aan professionele hulp en begeleiding.

Hulp nodig om je verslaving duurzaam onder controle te krijgen?

Heb je vragen over een heroïneverslaving? Of ben je geïnteresseerd in onze gedegen behandelmethode? Neem dan vrijblijvend contact op met Rodersana. Je kunt direct bellen met een gespecialiseerde behandelaar via 088 – 0088 955 of een intakegesprek aanvragen. Wij kennen geen wachtlijsten en de behandeling wordt vergoed door nagenoeg alle zorgverzekeraars op de zelfstandige bijdrage na.