Cocaïneverslaving

Over cocaïneverslaving

Vooral onder de groep van mensen die dagelijks onder druk staat om te presteren, krappe deadlines moet halen of stevige problemen in het dagelijks functioneren ondervindt, stijgt het aantal cocaïne gebruikers. Cocaïne maakt je zelfverzekerd, opgewekt en vrolijk. Het bevordert een heldere gedachtegang, waardoor je ervan overtuigd bent dat je beter kunt presteren. Ook geeft het je meer energie, ontstaat er een tijdelijke toename van spierkracht én uithoudingsvermogen en werkt het seksueel stimulerend. Echter is cocaïne een sterk verslavend middel en kan gebruik leiden tot de dood. Zo heeft een gebruiker 24 keer meer kans op een hartaanval.

Wat zijn de gevolgen van cocaïneverslaving?

Het effect van cocaïne is van korte duur. Als het uitgewerkt is slaat de stemming om en kunnen depressieve gevoelens optreden. Door cocaïnegebruik treden de volgende verschijnselen op:

  • Uitputting: vermoeidheid treedt op, waardoor al snel weer behoefte ontstaat om te gebruiken;
  • Overmoed: gebruik kan tot overmoed leiden, waardoor natuurlijke grenzen worden overschreden. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties;
  • Onderdrukking hongergevoel: je verliest je eetlust met als gevolg dat vermagering optreedt en de lichamelijke conditie sterk achteruit gaat.

Behandeling cocaïneverslaving

Op eigen kracht stoppen met cocaïne is zeer moeilijk. De behandelaren van Rodersana hebben zeer veel ervaring met mensen met een coke verslaving. De kliniek heeft een detoxfaciliteit en het medische team is gespecialiseerd in de behandeling van ernstige verslavingen. Wij zijn ervan overtuigd dat alleen een individuele aanpak van de problematiek en het betrekken van je naaste omgeving tot de beste resultaten leidt. Daarnaast worden niet alleen de ontstaansfactoren en achtergronden van het gebruik meegenomen, maar krijgen ook jouw lichamelijk conditie en eetpatroon nadrukkelijk de aandacht.

Je verslaving duurzaam onder controle

Heb je vragen over een cocaïneverslaving? Of ben je geïnteresseerd in onze gedegen behandelmethode? Neem dan vrijblijvend contact op met Rodersana via 088 – 0088 955. Ook is het mogelijk direct een intakegesprek aan te vragen. Rodersana kent geen wachtlijsten en de behandeling wordt vergoed door nagenoeg alle zorgverzekeraars, op de zelfstandige bijdrage na.

Lees hier ervaringen van cliënten en familieleden.