Klinische behandeling

Het hangt van de ernst van de verslaving af of een klinische behandeling noodzakelijk is. Als dit het geval is verblijf je in onze verslavingskliniek in Oirschot. Je behandeling is intensief en op jouw situatie afgestemd. Een klinische opname duurt minimaal 5 weken.

Meer dan afkicken verslaving in kliniek

Een klinische behandeling gaat verder dan alleen het aanpakken en afkicken van een verslaving. Je werkt in de afkickkliniek intensief samen met de allerbeste behandelaren en in nauw overleg met de thuisomgeving aan een nieuwe levensinvulling.

Voor je start met de behandeling word je onderzocht door een verslavingsarts en een verpleegkundige. Zij bepalen samen met jou hoe de eerste dagen van de opname eruit zien. Soms zijn er eerst enkele dagen nodig voor een detox behandeling. Afhankelijk van hoe de detox verloopt, kun je op enig moment deelnemen aan het behandelprogramma.

Behandelprogramma tijdens klinische opname

Bij aanvang van jouw klinische opname stellen we een behandelplan op. Het behandelprogramma loopt van maandag tot en met zondag en neemt vrijwel de hele dag in beslag. Het bestaat uit een intensief groepsprogramma en individuele gesprekken met je persoonlijke behandelaar. In overleg organiseren wij ook gesprekken met familieleden en naasten.

Meer informatie behandelmethode

Verslavingskliniek, comfortabel en discreet

Onze verslavingskliniek bevindt zich in een bosrijke en privacy biedende omgeving. De kliniek is voorzien van alle comfort. Deze prettige omgeving waar je met gelijkgestemden verblijft, heeft een positieve invloed op jouw herstel.

In onze kliniek bieden we:

  • snelle opname;
  • detox behandeling;
  • op maat gemaakte behandeling;
  • hooggekwalificeerd, multidisciplinair behandelteam;
  • veel aandacht voor voeding, sport en ontspanning;
  • uniek naastenprogramma

Meer over de afkickkliniek

Vervolgtraject na klinische opname

Na de klinische opname volgt nog een ambulante behandeling. Deze vindt plaats  op één van onze poliklinieken in het land.

Meer informatie over onze klinische behandeling?

Heb je nog vragen over opname in onze verslavingskliniek? Onze verslavingsprofessionals beantwoorden graag je vragen. Bel en ontvang direct een antwoord of stuur ons je vraag.