Ambulante zorg: hulp bij jou in de buurt

Ambulante zorg betekent dat je je verslavingszorg niet in een afkickkliniek krijgt, maar poliklinische zorg krijgt. Je wordt op van tevoren afgesproken tijden behandeld voor je verslaving. Onze ambulante zorg vindt plaats in één van onze poliklinieken.

Minder impact op je privéleven

Ambulante verslavingszorg heeft minder impact op je privéleven dan een opname in een verslavingskliniek. Voor je behandeling ga je naar de polikliniek en gaat na je afspraak weer naar huis. Je werkt dus onder begeleiding van het behandelteam voor een groot gedeelte thuis aan je herstel.

Je krijgt ambulante zorg als een behandeling van één tot enkele uren in de week, of dagdelen volstaat. Helaas is ambulante zorg niet voor iedereen de meest geschikte behandelmethode. Welke behandelmethode voor jou het meest geschikt is wordt met je besproken tijdens het intakegesprek.

Verslavingsbehandeling op maat

Wij bieden een behandeling op maat. Na je intake wordt een behandelplan opgesteld. Als je zorgverzekeraar akkoord is kunnen we starten met een basis of een intensief ambulant behandeltraject. Er zijn veel verschillende variaties afgestemd op jouw situatie.

Je krijgt altijd wekelijkse begeleiding individueel én in de groep. Bij een intensiever traject kunnen wekelijks extra groepsgesprekken bijkomen. Wat altijd onderdeel uitmaakt van het behandelplan is de naastentraining.

Kenmerken van deze ambulante zorg bij verslaving zijn:

  • evidence based behandelfilosofie;
  • geen verstoring leef-/werkpatroon;
  • behandeling vergt één tot enkele uren per week;
  • multidisciplinaire behandelteams;
  • discrete setting;
  • voor- en nazorg;
  • uniek naastenprogramma;
  • verslaving duurzaam onder controle.

Opname in een verslavingskliniek

Het kan zijn dat tijdens de intake blijkt dat ambulante zorg mogelijk niet voldoende is om je verslaving duurzaam onder controle te krijgen. Daarom bieden wij ook een klinische behandeling in onze verslavingskliniek in Oirschot.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze gedegen behandelingen, waarvoor onze cliënten gemiddeld het rapportcijfer 9,2 geven? Neem dan contact met ons op of vraag direct een intakegesprek aan. We zijn 7 dagen per week bereikbaar.