Ambulante behandeling: hulp bij jou in de buurt

Ambulante behandeling betekent dat je voor je behandeling naar een van onze poliklinieken gaat. Na je afspraak ga je weer naar huis. Je wordt dus niet opgenomen in onze verslavingskliniek.

Ambulante verslavingszorg heeft minder impact op je privéleven dan een opname in een verslavingskliniek. Je werkt onder begeleiding van het behandelteam voor een groot gedeelte thuis aan je herstel.

Je krijgt ambulante zorg als een behandeling van één tot enkele uren in de week, of dagdelen volstaat. Helaas is ambulante zorg niet voor iedereen de meest geschikte behandelmethode. Welke behandelmethode voor jou het meest geschikt is wordt met je besproken tijdens het intakegesprek.

Verslavingsbehandeling op maat

Wij bieden een behandeling op maat. Na je intake wordt een behandelplan opgesteld. Als je zorgverzekeraar akkoord is kunnen we starten met een basis of een intensief ambulant behandeltraject. Er zijn veel verschillende variaties afgestemd op jouw situatie.

Je krijgt altijd wekelijkse begeleiding individueel én in de groep. Bij een intensiever traject kunnen wekelijks extra groepsgesprekken bijkomen. Wat altijd onderdeel uitmaakt van het behandelplan is de naastentraining.

Kenmerken van deze ambulante zorg bij verslaving zijn:

  • evidence based behandelfilosofie;
  • geen verstoring leef-/werkpatroon;
  • behandeling vergt één tot enkele uren per week;
  • multidisciplinaire behandelteams;
  • discrete setting;
  • voor- en nazorg;
  • uniek naastenprogramma;
  • verslaving duurzaam onder controle.

Het kan zijn dat tijdens de intake blijkt dat ambulante zorg mogelijk niet voldoende is om je verslaving duurzaam onder controle te krijgen. Soms is bij het veilig ontgiften van middelen een klinische detox vereist. Deze bieden wij aan in onze locatie in Oirschot.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze gedegen behandelingen, waarvoor onze cliënten gemiddeld het rapportcijfer 9,2 geven? Neem dan contact met ons op of vraag direct een intakegesprek aan. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur en op dinsdag tot 21.00 uur.