Veel mensen onderschatten hoe heftig een verslaving kan zijn, maar het is een ernstige en complexe aandoening. Gelukkig is er met een goede behandeling van je verslaving wél wat aan te doen! Bij Rodersana hebben we veel verschillende behandelmethodes voor verslavingen. Welke behandeling het beste past bij jouw verslaving, hangt af van het soort en de ernst van de verslaving. Tijdens het eerste intakegesprek gaan we samen bepalen welke behandeling voor jou het best gaat werken.

Wil je van je verslaving af? Vraag een intakegesprek aan met een van onze professionals!

Aanvragen intakegesprek

Ik wil van mijn verslaving af. En nu?

Je hebt besloten dat je een verslaving hebt en daar iets aan wilt doen. Wanneer je contact met ons opneemt, kun je het volgende verwachten:

Oriënterend gesprek

Het eerste gesprek met Rodersana is telefonisch. Wanneer je ons belt op 088 – 277 3900 krijg je altijd een verslavingsspecialist aan de lijn. Zo kun je op een laagdrempelige manier, en mogelijk anoniem, al je vragen over je verslaving aan ons kwijt. We bespreken met elkaar wat de klachten zijn, waarna Rodersana een eerste inschatting kan maken van het eventuele vervolgtraject.

Intakegesprek

Nadat je vragen zijn beantwoord en je klaar bent voor de volgende stap, volgt er een intakegesprek.
Bij Rodersana streven we altijd naar korte wachttijden. Dit intakegesprek kan dus vaak al snel na het eerste telefonisch gesprek plaatsvinden! Samen overleggen we een tijdstip en plannen we een afspraak in om de volgende stap te zetten naar jouw verslavingsvrije toekomst.
Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op je verslavingsproblemen. Waar komt het probleem vandaan? Welke factoren spelen er meer in het ontwikkelen en onderhouden van de verslaving?
Samen met de regiebehandelaar stellen we vast wat de beste behandeling is. Bij Rodersana bieden we maatwerk. De behandeling voor verslaving wordt dus altijd gevormd naar jouw persoonlijke situatie.

Behandeltraject

Afhankelijk van de aard en de ernst van de verslaving volg je bij ons een ambulante behandeling. Een detox behandeling kan onderdeel zijn van je behandeltraject. Hoe de behandeling eruitziet hangt af van jouw persoonlijke situatie, maar ook van de soort en intensiteit van je verslaving.

Niemand is hetzelfde en geen verslaving identiek. Daarom wordt je behandeltraject altijd op maat gemaakt. We gaan samen aan de slag om je van je verslaving af te helpen. En niet alleen wij. Ook je omgeving kan een belangrijke rol spelen in het duurzaam overwinnen van je verslaving.
Daarom bieden we bij Rodersana ook een unieke naastentraining voor jouw familie, vrienden, of dierbaren. Zo kunnen ze je helpen van je verslaving af te komen, zonder daarbij zichzelf uit het oog te verliezen.

Kosten

De behandel- en verblijfskosten bij Rodersana worden door bijna iedere zorgverzekering vergoed. Ongeacht of er een contract met de zorgverzekeraar is. Meestal zul je enkel het eigen risico moeten betalen.

Meer over kosten en vergoedingen

Wachttijden

We streven altijd naar korte wachttijden. Je kunt daarom meestal snel terecht voor je eerste gesprek. Dat is fijn, want als je eenmaal hebt besloten je te laten behandelen voor je verslaving, wil je natuurlijk zo snel mogelijk starten met de behandeling.

Bekijk actuele wachttijden

We vertellen je graag meer over wat we voor je kunnen betekenen. Neem dus vooral contact op met onze verslavingsdeskundigen. Vanzelfsprekend blijft dit gesprek vertrouwelijk en ben je verder tot niets verplicht.