Behandeling

Waarom Rodersana?

Rodersana richt zich voor de behandeling van verslaving specifiek op mensen met perspectief, waarden & normen. Mensen die gemotiveerd zijn om het roer om te gooien maar dit alleen niet redden. Mensen die zich niet thuis voelen in de reguliere zorg.

Rodersana garandeert zowel ambulant als klinisch een uiterst respectvolle gastvrije bejegening en een warme persoonlijke sfeer. De behandelaren van Rodersana staan naast je. De kleinschalige kliniek van Rodersana behoort tot de meest comfortabele klinieken.

Rodersana pakt verslaving aan

Voor ons is verslaving geen uiting van zwak gedrag, maar een ernstige en complexe aandoening die intensieve zorg verdient. Kiezen voor ons betekent: de eerste stap zetten op weg naar een oplossing. Een traject dat bestaat uit een aantal onderdelen, waarover je op deze pagina meer kunt lezen.

Ga het gesprek met ons aan

We beginnen met een oriënterend gesprek. In dit (veelal telefonische) gesprek, bespreken wij met elkaar wat je klachten zijn. Op die manier kun je op een laagdrempelige en desgewenst anonieme manier al jouw vragen aan ons stellen en kunnen wij een eerste inschatting maken van het eventuele vervolgtraject.

Het intakegesprek

Na ons eerste gesprek word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek met de regiebehandelaar (een GZ-psycholoog, klinisch psycholoog of psychiater) bekijken we met elkaar wat de beste behandeling is.

Het behandeltraject

Welke behandeling je krijgt, is afhankelijk van de aard en de ernst van je verslaving. We bieden klinische en ambulante en dag- of deeltijdbehandelingen aan op een van onze locaties in Nederland. Deze bevinden zich bovendien in representatieve, niet naar verslavingszorg te herleiden panden, zodat je anonimiteit en veiligheid gegarandeerd zijn.Wat ook bij onze behandelingen hoort: een langdurig nazorgtraject en een intensief familieprogramma.

Van Rodersana kun je de beste hulp verwachten

Als je de stap hebt gezet om hulp te zoeken, ben je bij ons aan het juiste adres: we staan namelijk met de beste hulp voor je klaar – en als je dat wilt ook voor je naasten. Onze mensen zijn 7 dagen per week bereikbaar voor vragen of deskundig advies.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Je kunt met bijna iedere zorgverzekering terecht bij Rodersana ongeacht of er een contract met de zorgverzekeraar is. Dat houdt in dat de behandel- en verblijfskosten volledig vanuit de basisverzekering worden vergoed, op het eigen risico na. Daarnaast wordt voor een klinisch traject een zelfstandige bijdrage berekend, voor alle niet-zorggerelateerde faciliteiten gericht op comfort. Bij sommige ambulante trajecten is dat bedrag afhankelijk van de zorgverzekeraar. Ons aanmeldteam informeert je direct en deskundig.

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over wat we voor je kunnen betekenen. Neem dus vooral contact met ons op via 088 – 0088 955. Of vraag meteen een intakegesprek aan met één van onze deskundigen. Vanzelfsprekend blijft dit gesprek vertrouwelijk en ben je verder tot niets verplicht.