Behandeling

Rodersana pakt verslaving aan
Voor ons is verslaving geen uiting van zwak gedrag, maar een ernstige en complexe aandoening die intensieve zorg verdient. Kiezen voor ons betekent: de eerste stap zetten op weg naar een oplossing. Een traject dat bestaat uit een aantal onderdelen, waarover je op deze pagina meer kunt lezen.

Ga het gesprek met ons aan
We beginnen met een oriënterend gesprek. In dit (veelal telefonische) gesprek, bespreken wij met elkaar wat je klachten zijn. Op die manier kun je op een laagdrempelige en desgewenst anonieme manier al jouw vragen aan ons stellen en kunnen wij een eerste inschatting maken van het eventuele vervolgtraject. 

Het intakegesprek
Na ons eerste gesprek word je uitgenodigd voor een intakegesprek. En omdat we verschillende vestigingen verspreid over heel Nederland hebben, kan dat altijd op een locatie bij jou in de buurt. Tijdens dit gesprek met de regiebehandelaar bekijken we met elkaar wat de beste behandeling is.

Het behandeltraject
Welke behandeling je krijgt, is afhankelijk van de aard en de ernst van je verslaving. We bieden klinische en ambulante behandelingen aan op een van onze locaties in Nederland. Deze bevinden zich bovendien in representatieve, niet naar verslavingszorg te herleiden panden, zodat je anonimiteit en veiligheid gegarandeerd zijn. Wat ook bij onze behandelingen hoort: een langdurig vervolgtraject en een intensief familieprogramma.

Van Rodersana kun je de beste hulp verwachten
Als je de stap hebt gezet om hulp te zoeken, ben je bij ons aan het juiste adres: we staan namelijk met de beste hulp voor je klaar – en als je dat wilt ook voor je naasten. Onze mensen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, ook voor vragen of deskundig advies.

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten
Rodersana heeft een overeenkomst met verschillende zorgverzekeraars. Dat houdt in dat de behandel- en verblijfskosten volledig vanuit de basisverzekering worden vergoed, op de zelfstandige bijdrage na. Deze komt echter alleen aan de orde wanneer je opgenomen moet worden in onze kliniek in Oirschot en is bedoeld voor alle niet-zorggerelateerde faciliteiten gericht op comfort. Meer informatie over de kosten van onze ambulante en klinische behandeling vind je hier.

Wil je meer weten?
We vertellen je graag meer over wat we voor je kunnen betekenen. Neem dus vooral contact met ons op via 088 – 0088 955. Of vraag meteen een intakegesprek aan met één van onze deskundigen. Vanzelfsprekend blijft dit gesprek vertrouwelijk en ben je verder tot niets verplicht.

088 - 0088 955Wij zijn 24/7 bereikbaar