Stappenplan behandeling verslaving

Als je eenmaal de stap genomen hebt om met ons contact op te nemen, kun je het volgende verwachten:

Oriënterend gesprek

Het eerste gesprek is telefonisch. Bel je ons dan krijg je direct een verslavingsspecialist aan de lijn. Op die manier kun je op een laagdrempelige manier en als je wil anoniem, al je vragen aan ons stellen. In dit gesprek bespreken wij met elkaar wat de klachten zijn. Op basis van de informatie die je geeft kunnen wij een eerste inschatting maken van het eventuele vervolgtraject.

Intakegesprek

Zijn je vragen beantwoord dan volgt er een intakegesprek. Hiervoor gelden korte wachttijden en het tijdstip wordt in overleg ingepland. Tijdens het intakegesprek gaan we dieper op je verslavingsproblemen in. Samen met de regiebehandelaar stel je vast wat voor jou de beste behandeling is.

Behandeltraject

Afhankelijk van de aard en de ernst van de verslaving volg je een ambulante of behandeling in onze verslavingskliniek of een combinatie hiervan. Een detox behandeling kan ook onderdeel zijn van je behandeltraject. Dit hangt van de soort verslaving af.

Niemand is hetzelfde. Daarom wordt je behandeltraject altijd op maat gemaakt. We gaan samen aan de slag om je van je verslaving af te helpen. Onderdeel van het behandelprogramma is de naastentraining.

Welke verslavingen behandelen wij?

Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over wat we voor je kunnen betekenen. Neem dus vooral contact op met onze verslavingsdeskundigen. Vanzelfsprekend blijft dit gesprek vertrouwelijk en ben je verder tot niets verplicht.